Хроника

Министар унутрашњих послова Француске: Сви који позивају на протест "Жутих прслука" знају да ће бити насиља и према томе имају свој део одговорности

Штампа
петак, 11. јануар 2019.

 Особе које позивају на демонстрације у Француској и на девети протест "Жутих прслука" знају да ће бити насиља и према томе имају свој део одговорности, рекао је француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастанер.

Кастанер је оценио да ће они који долазе да протестују у градовима, где се очекују нереди и штете, бити саучесници у таквим насилним демонстрацијама.

За сутра је најављено девето окупљање "Жутих прслука" од 17. новембра, и то сигурно у Паризу и Буржу, а француске власти страхују да ће бити новог насиља после оног прошле суботе.

"Они који позивају на демонстрације сутра знају да ће бити насиља и према томе имају свој удео у одговорности. Нека ствари буду јасне", рекао је Кастанер.

Он је рекао да је лако да се каже да ће се изаћи у неки кварт и све ломити, и указао да се налазе у Француској, земљи где постоје права и дужности, међу којима и одговорност.

"Може се позивати на побуну, може се позивати на ломљење, неки то чине, али нека онда преузму одговорност", рекао је он и осудио оне који се крију.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]