Početna strana > Hronika > Ministar spoljnih poslova Italije: EU će se raspasti ukoliko Italijane bude tretirala kao gubavce
Hronika

Ministar spoljnih poslova Italije: EU će se raspasti ukoliko Italijane bude tretirala kao gubavce

PDF Štampa El. pošta
subota, 30. maj 2020.

 Luiđi Di Majo objavio je taj status na svom Fejsbuk profilu posle odluke Grčke da isključi Italijane, kao i državljane Španije, Britanije i drugih zemalja sa visokom stopom zaraze, sa liste stranih turista koji su dobrodošli ovog leta.

Italijanski ministar je rekao da je konkurencija u turizmu jedna stvar, ali je insistirao na zdravom i pravednom evropskom odgovoru na zahtev za ponovo otvaranje granica EU posle jenjavanja pandemije.

Italijanski ministar spoljnih poslova upozorava da će se Evropska unija (EU) "raspasti" ako vlade zemalja EU, za vrijeme ljetnje turističke zezone, budu tretirale Italijane kao gubavce zbog "crne liste" na kojoj su stavili Italiju kao jedan od evropskih epicentara koronavirusa.

Di Majo je pohvalio francuskog ministra inostranih poslova Žan-Iva Le Drijana, koji je u sredu prvi put posetio Italiju.

Di Majo je rekao da će naredne nedelje otputovati u Nemačku, Sloveniju i Grčku, kako bi predstavio spremnost Italije da primi strane turiste. Turizam i njegove srodne privredne grane predstavljaju oko 13 odsto italijanskog BDP-a.

(Beta-Vijesti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner