Хроника

Министар спољних послова Италије: ЕУ ће се распасти уколико Италијане буде третирала као губавце

Штампа
субота, 30. мај 2020.

 Луиђи Ди Мајо објавио је тај статус на свом Фејсбук профилу после одлуке Грчке да искључи Италијане, као и држављане Шпаније, Британије и других земаља са високом стопом заразе, са листе страних туриста који су добродошли овог лета.

Италијански министар је рекао да је конкуренција у туризму једна ствар, али је инсистирао на здравом и праведном европском одговору на захтев за поново отварање граница ЕУ после јењавања пандемије.

Италијански министар спољних послова упозорава да ће се Европска унија (ЕУ) "распасти" ако владе земаља ЕУ, за вријеме љетње туристичке зезоне, буду третирале Италијане као губавце због "црне листе" на којој су ставили Италију као један од европских епицентара коронавируса.

Ди Мајо је похвалио француског министра иностраних послова Жан-Ива Ле Дријана, који је у среду први пут посетио Италију.

Ди Мајо је рекао да ће наредне недеље отпутовати у Немачку, Словенију и Грчку, како би представио спремност Италије да прими стране туристе. Туризам и његове сродне привредне гране представљају око 13 одсто италијанског БДП-а.

(Бета-Вијести)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]