Početna strana > Hronika > Ministar spoljnih poslova Albanije: Zaštitićemo prava Albanaca u Preševskoj dolini - oni nisu marginalni deo naše nacije, već njena neotuđiva imovina
Hronika

Ministar spoljnih poslova Albanije: Zaštitićemo prava Albanaca u Preševskoj dolini - oni nisu marginalni deo naše nacije, već njena neotuđiva imovina

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. novembar 2019.

 Naši sunarodnici u Srbiji ne predstavljaju samo mali ili marginalni deo nacije, već vrednu i neotuđivu imovinu nacije, izjavio je vršilac dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj posle sastanka sa predstavnicima opština Preševo, Medveđa i Bujanovac.

"Današnji sastanak ne treba posmatrati kao poseban događaj, već kontinuirani proces koji ima za cilj koordinaciju političkih stavova i produbljivanje odnosa između Republike Albanije i Albanaca, posebno u Preševskoj dolini", rekao je Cakaj.

Prema njegovim rečima, koordinacija stavova i produbljivanje saradnje je preduslov za zaštitu prava Albanaca u Srbiji i dalje unapređenje vitalnih nacionalnih ciljeva, prenosi agencija ATA.

"Vreme je da pokažemo jedinstvo i solidarnost zasnovanu na nacionalnim interesima. Albanija će artikulisati i zaštiti njihova prava. Dogovorena je dublja saradnja i nastavićemo da igramo konstruktivnu ulogu u regionu", rekao je Cakaj.

(Tanjug)