Хроника

Министар спољних послова Албаније: Заштитићемо права Албанаца у Прешевској долини - они нису маргинални део наше нације, већ њена неотуђива имовина

Штампа
петак, 22. новембар 2019.

 Наши сународници у Србији не представљају само мали или маргинални део нације, већ вредну и неотуђиву имовину нације, изјавио је вршилац дужности министра за Европу и спољне послове Албаније Гент Цакај после састанка са представницима општина Прешево, Медвеђа и Бујановац.

"Данашњи састанак не треба посматрати као посебан догађај, већ континуирани процес који има за циљ координацију политичких ставова и продубљивање односа између Републике Албаније и Албанаца, посебно у Прешевској долини", рекао је Цакај.

Према његовим речима, координација ставова и продубљивање сарадње је предуслов за заштиту права Албанаца у Србији и даље унапређење виталних националних циљева, преноси агенција АТА.

"Време је да покажемо јединство и солидарност засновану на националним интересима. Албанија ће артикулисати и заштити њихова права. Договорена је дубља сарадња и наставићемо да играмо конструктивну улогу у региону", рекао је Цакај.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]