Početna strana > Hronika > Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjevo i jedan od osnivača SPS, preminuo na Klinici za pulmologiju; Nema potvrde da je bio zaražen koronavirusom
Hronika

Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjevo i jedan od osnivača SPS, preminuo na Klinici za pulmologiju; Nema potvrde da je bio zaražen koronavirusom

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 29. mart 2020.

 Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva i istaknuti funkcioner i osnivač Socijalističke partije Srbije, preminuo je u 68 godini. Ilić je umro u popodnevnim časovima kao pacijent Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije. Za sada nije potvrđeno da li je Ilić preminuo od posledica koronavirusa.

Milorad Ilić rođen je u Valjevu 1952. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Valjevu, a diplomirao je na Pravnom fakultet u Beogradu 1975. godine.

Bio je prvi čovek Valjeva u vreme NATO bombardovanja i jakog zemljotresa sa epicentrom u Mionici, u kojem je teško pogođen valjevski kraj.

Kao istaknuti član SPS-a Ilić je u svojoj dugoj političkoj karijeri bio na istaknutim funkcijama u Gradu, a u jednom periodu bio je i pomoćnik ministra za saobraćaj.

 Funkciju pomoćnika gradončalnika Valjeva obavljao je od 2014, a od 2016. godine predsedavao je valjevskim parlamentom. Nalazio se na odborničkoj listi SPS-a u Valjevu na predstojećim izborima.

(N1)