Хроника

Милорад Илић, председник Скупштине града Ваљево и један од оснивача СПС, преминуо на Клиници за пулмологију; Нема потврде да је био заражен коронавирусом

Штампа
недеља, 29. март 2020.

 Милорад Илић, председник Скупштине града Ваљева и истакнути функционер и оснивач Социјалистичке партије Србије, преминуо је у 68 години. Илић је умро у поподневним часовима као пацијент Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије. За сада није потврђено да ли је Илић преминуо од последица коронавируса.

Милорад Илић рођен је у Ваљеву 1952. године. Основну школу и Гимназију завршио је у Ваљеву, а дипломирао је на Правном факултет у Београду 1975. године.

Био је први човек Ваљева у време НАТО бомбардовања и јаког земљотреса са епицентром у Мионици, у којем је тешко погођен ваљевски крај.

Као истакнути члан СПС-а Илић је у својој дугој политичкој каријери био на истакнутим функцијама у Граду, а у једном периоду био је и помоћник министра за саобраћај.

 Функцију помоћника градончалника Ваљева обављао је од 2014, а од 2016. године председавао је ваљевским парламентом. Налазио се на одборничкој листи СПС-а у Ваљеву на предстојећим изборима.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]