Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: Istorija će ceniti ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori
Hronika

Milo Đukanović: Istorija će ceniti ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori

PDF Štampa El. pošta
petak, 30. oktobar 2020.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija uputio je izraze saučešća Mitropoliji, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i naglasio da će ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniti istorija.

"Sa žaljenjem sam primio vest o smrti Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Kao velikodostojnik SPC bio je akter i svedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog vijeka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije", naveo je Đukanović.

Ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija, dodao je on.

"Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem", istakao je Đukanović.

Premijer Duško Marković u saučešću je konstatovao da je Mitropolija crnogorsko-primorska izgubila danas svog poglavara, a crkva u Crnoj Gori svog zapaženog jerarha.

Sa žaljenjem sam primio vest o mitropolitovoj smrti. Kao predsednik Vlade sarađivao sam i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa države i crkve, ali i o drugim temama od značaja za crnogorsko društvo, naveo je Marković.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner