Početna strana > Hronika > Marko Đurišić: Nepotrebno istupanje G17 stvara napetost
Hronika

Marko Đurišić: Nepotrebno istupanje G17 stvara napetost

PDF Štampa El. pošta
subota, 20. jun 2009.

Napetost u vladajućoj koaliciji koju je izazvala najava Mlađana Dinkića da će G17 plus izaći iz vlade ukoliko Demokratska stranka bude napravila lokalnu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, dobila je novi zamah nakon jučerašnjeg saopštenja iz kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića u kome se negira da su on i Dinkić razgovarali o koalicijama na lokalnom nivou.

Saopštenje iz predsedničkog kabineta usledilo je nakon što je potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić u jednom intervjuu rekla da je Tadić obećao Dinkiću da demokrate neće u koaliciju sa naprednjacima. U G17 plus kažu da ne žele da komentarišu saopštenje i da ostaju pri ranijem stavu da će napustiti vladajuću koaliciju ukoliko DS uđe u savez sa SNS-om Tomislava Nikolića. „Mi nikom ne pretimo, mi smo samo stavili do znanja da nećemo u koaliciju sa SNS-om”, navodi izvor u toj partiji.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić kaže da istupanje G17 plus ne ugrožava vladajuću koaliciju, ali da „ovakve nepotrebne izjave” stvaraju napetost tamo gde je nema. „A i da ima napetosti rešićemo je na obostrano zadovoljstvo. Ne mogu da razmišljam šta su bili motivi G17 plus, ali DS nikada nije pristajao na ucene pa neće ni ubuduće. Prema svojim koalicionim partnerima nikada nismo bili neiskreni i sigurni smo da je i njima to jasno. Mislim da oni (G17 plus) imaju problem sa razumevanjem očekivanja građana. Politika koju vodi DS je politika kompromisa koja je dovela do rezultata. DS ničim ne želi da doprinese stvaranju napetosti u koaliciji i tako ćemo se i ubuduće ponašati”, rekao je Đurišić.

(Politika)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner