Хроника

Марко Ђуришић: Непотребно иступање Г17 ствара напетост

Штампа
субота, 20. јун 2009.

Напетост у владајућој коалицији коју је изазвала најава Млађана Динкића да ће Г17 плус изаћи из владе уколико Демократска странка буде направила локалну коалицију са Српском напредном странком, добила је нови замах након јучерашњег саопштења из кабинета председника Србије Бориса Тадића у коме се негира да су он и Динкић разговарали о коалицијама на локалном нивоу.

Саопштење из председничког кабинета уследило је након што је потпредседница Г17 плус Сузана Грубјешић у једном интервјуу рекла да је Тадић обећао Динкићу да демократе неће у коалицију са напредњацима. У Г17 плус кажу да не желе да коментаришу саопштење и да остају при ранијем ставу да ће напустити владајућу коалицију уколико ДС уђе у савез са СНС-ом Томислава Николића. „Ми ником не претимо, ми смо само ставили до знања да нећемо у коалицију са СНС-ом”, наводи извор у тој партији.

Председник Извршног одбора ДС-а Марко Ђуришић каже да иступање Г17 плус не угрожава владајућу коалицију, али да „овакве непотребне изјаве” стварају напетост тамо где је нема. „А и да има напетости решићемо је на обострано задовољство. Не могу да размишљам шта су били мотиви Г17 плус, али ДС никада није пристајао на уцене па неће ни убудуће. Према својим коалиционим партнерима никада нисмо били неискрени и сигурни смо да је и њима то јасно. Мислим да они (Г17 плус) имају проблем са разумевањем очекивања грађана. Политика коју води ДС је политика компромиса која је довела до резултата. ДС ничим не жели да допринесе стварању напетости у коалицији и тако ћемо се и убудуће понашати”, рекао је Ђуришић.

(Политика)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]