Početna strana > Hronika > Maja Kocijančić: Obaveštenje koje je Srbija uputila o prestanku rada sudija omogućava njihovu integraciju u kosovsko pravosuđe
Hronika

Maja Kocijančić: Obaveštenje koje je Srbija uputila o prestanku rada sudija omogućava njihovu integraciju u kosovsko pravosuđe

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 11. decembar 2016.

 

BRISEL - Evropska unija je danas pohvalila Beograd i Prištinu, jer su preduzeli završne korake u pravcu pune primene Sporazuma o pravosuđu. 

"Beograd i Priština su ove nedelje preduzeli završne korake u pravcu pune implementacije Sporazuma o pravosuđu, kao što je i odlučeno 30. novembra", navodi se u saopštenju Maje Kocijančič, portparolke Evropske komisije.

Obaveštenje koje je Srbija uputila 9. decembra o prestanku službe sudija, tužilaca i administrativnog osoblja, što stupa na snagu 10. januara 2017, omogućava njihovu integraciju u kosovsko pravosuđe od tog dana, dodaje se u saopstenju.

Kako se napominje, imenovanje sudija, tužilaca i adminstrativnog osoblja 10. januara omogućiće poboljšano sprovođenje pravde širom Kosova.

"EU pohvaljuje obe strane zbog ovog značajnog dostignuća", ističe se u saopštenju.

U Briselu je 30. novembra uz posredovanje Evropske unije postignut dogovor delegacija Beograda i Prištine o sprovođenju Sporazuma o pravosuđu koji je postignut 9. februara prošle godine.

(Tanjug)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner