Хроника

Маја Коцијанчић: Обавештење које је Србија упутила о престанку рада судија омогућава њихову интеграцију у косовско правосуђе

Штампа
недеља, 11. децембар 2016.

 

БРИСЕЛ - Европска унија је данас похвалила Београд и Приштину, јер су предузели завршне кораке у правцу пуне примене Споразума о правосуђу. 

"Београд и Приштина су ове недеље предузели завршне кораке у правцу пуне имплементације Споразума о правосуђу, као што је и одлучено 30. новембра", наводи се у саопштењу Маје Коцијанчич, портпаролке Европске комисије.

Обавештење које је Србија упутила 9. децембра о престанку службе судија, тужилаца и административног особља, што ступа на снагу 10. јануара 2017, омогућава њихову интеграцију у косовско правосуђе од тог дана, додаје се у саопстењу.

Како се напомиње, именовање судија, тужилаца и админстративног особља 10. јануара омогућиће побољшано спровођење правде широм Косова.

"ЕУ похваљује обе стране због овог значајног достигнућа", истиче се у саопштењу.

У Бриселу је 30. новембра уз посредовање Европске уније постигнут договор делегација Београда и Приштине о спровођењу Споразума о правосуђу који је постигнут 9. фебруара прошле године.

(Танјуг)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]