Početna strana > Hronika > Kirijakos Micotakis: Ako Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši
Hronika

Kirijakos Micotakis: Ako Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. maj 2022.

 Grčki premijer Kirijakos Micotakis poslao je snažnu poruku rukovodstvu susedne države koje ga je verbalno napalo čak i direktnim uvredama.

"Ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši", rekao je on.

Razgovarajući o grčko-turskim odnosima sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Borgeom Brendeom u Davosu, Micotakis je rekao: "Mi smo susedi (sa Turskom), uvek treba da razgovaramo i uvek želimo da kanale komunikacije držimo otvorenim. Nikada nećemo biti ti koji neće razgovarati sa komšijama. S druge strane, ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši".

Micotakis se dalje osvrnuo na svoj sastanak sa Erdoganom i činjenicu da je nakon toga mesec dana kasnije usledio neviđeni broj preleta turskih vojnih aviona iznad grčkih ostrva.

Ističući da je ovakvo ponašanje "potpuno neprihvatljivo", Micotakis je rekao da će "pokrenuti ovo pitanje kad god budem mogao dok Turska ne promeni svoje ponašanje".

Videti još:

 Redžep Tajip Erdogan: Tokom posete SAD, Micotakis pokušao da blokira prodaju aviona F-16 Turskoj. Nikada neću pristati da se sretnem sa njim, on za mene više ne postoji

(B92) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner