Početna strana > Hronika > Južne vesti: Kompletno rukovodstvo Dveri u Leskovcu podnelo ostavke na funkcije, kao jedan od glavnih razloga naveden je „dešavanja u vili ‘Mir’ i ispijanje vina Boška Obradovića sa Vučićem”
Hronika

Južne vesti: Kompletno rukovodstvo Dveri u Leskovcu podnelo ostavke na funkcije, kao jedan od glavnih razloga naveden je „dešavanja u vili ‘Mir’ i ispijanje vina Boška Obradovića sa Vučićem”

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Nezadovoljni politikom stranke na nivou cele Srbije, kao i potezima predsednika stranke Boška Obradovića, kompletno rukovodstvo Dveri u Leskovcu podnelo je ostavke na svoje funkcije, potvrđeno je Južnim vestima.

Kako navode, neće se povući iz politike, već će pokušati uskoro da oforme novi politički pokret, javljaju Južne vesti.

Više od 1.000 članova činilo je odbor Dveri u Leskovcu, ali i pored toga, rukovodstvo te stranke u Leskovcu to nije sprečilo da napuste pokret. Kao glavni razlozi navedeni su to što nisu bili za ulazak stranke u ”Savez za Srbiju”, ali su na sednici stranke nadglasani, a zatim i dešavanja u vili ”Mir” i, navode, ispijanje vina njihovog lidera Boška Obradovića sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vučićem.

Kap koja je prelila čašu - ispijanje vina u vili ”Mir” sa Vučićem

Unazad već nije išlo onako kako smo mi to zamislili. Odavde je redovno na skupove išao veliki broj ljudi, imali smo veliku podršku. Skup i protest koji su propali pred prethodne izbore bili su prekretnica, jer kada sa tolikim brojem ljudi koji se tada skupio u Beogradu ne uradiš ništa, onda nešto mora da se menja. Kap koja je prelila čašu je ispijanje vina u vili ”Mir” sa Vučićem, pa smo odlučili da podnesemo ostavke – rekli su iz GRO Dveri.

Ostavke su podneli predsednik Gradskog odbora Igor Jovanović, predsednik pokreta Jablaničkog okruga Marko Mladenović, ali i član Glavnog odbora Predrag Mitrović, koji je dugo bio i potpredsednik te stranke. Svi oni, kako je najavljeno, zajedno sa većinom članova iz Leskovca koji su podržali njihove ostavke, uskoro će pokušati da formiraju svoj politički pokret.

Iz Dveri su saopštili da razlozi za njihov odlazak „svakako nisu u politici Dveri, koja se nije menjala od osnivanja našeg Pokreta, već u njihovim ličnim ambicijama i planovima, na šta svakako imaju pravo“.

„Ovo nije vreme za bilo kakve podele unutar opozicije već za saradnju na smeni aktuelne nedemokratske i kriminalne vlasti“, saopštili su iz Dveri.

(Južne vesti)