Хроника

Јужне вести: Комплетно руководство Двери у Лесковцу поднело оставке на функције, као један од главних разлога наведен је „дешавања у вили ‘Мир’ и испијање вина Бошка Обрадовића са Вучићем”

Штампа
понедељак, 25. октобар 2021.

Незадовољни политиком странке на нивоу целе Србије, као и потезима председника странке Бошка Обрадовића, комплетно руководство Двери у Лесковцу поднело је оставке на своје функције, потврђено је Јужним вестима.

Како наводе, неће се повући из политике, већ ће покушати ускоро да оформе нови политички покрет, јављају Јужне вести.

Више од 1.000 чланова чинило је одбор Двери у Лесковцу, али и поред тога, руководство те странке у Лесковцу то није спречило да напусте покрет. Као главни разлози наведени су то што нису били за улазак странке у ”Савез за Србију”, али су на седници странке надгласани, а затим и дешавања у вили ”Мир” и, наводе, испијање вина њиховог лидера Бошка Обрадовића са председником Србије и СНС-а Александром Вучићем.

Кап која је прелила чашу - испијање вина у вили ”Мир” са Вучићем

Уназад већ није ишло онако како смо ми то замислили. Одавде је редовно на скупове ишао велики број људи, имали смо велику подршку. Скуп и протест који су пропали пред претходне изборе били су прекретница, јер када са толиким бројем људи који се тада скупио у Београду не урадиш ништа, онда нешто мора да се мења. Кап која је прелила чашу је испијање вина у вили ”Мир” са Вучићем, па смо одлучили да поднесемо оставке – рекли су из ГРО Двери.

Оставке су поднели председник Градског одбора Игор Јовановић, председник покрета Јабланичког округа Марко Младеновић, али и члан Главног одбора Предраг Митровић, који је дуго био и потпредседник те странке. Сви они, како је најављено, заједно са већином чланова из Лесковца који су подржали њихове оставке, ускоро ће покушати да формирају свој политички покрет.

Из Двери су саопштили да разлози за њихов одлазак „свакако нису у политици Двери, која се није мењала од оснивања нашег Покрета, већ у њиховим личним амбицијама и плановима, на шта свакако имају право“.

„Ово није време за било какве поделе унутар опозиције већ за сарадњу на смени актуелне недемократске и криминалне власти“, саопштили су из Двери.

(Јужне вести)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]