Početna strana > Hronika > Jurij Luškov i Milorad Dodik potpisali protokol o trgovinskoj i naučno-tehničkoj saradnji
Hronika

Jurij Luškov i Milorad Dodik potpisali protokol o trgovinskoj i naučno-tehničkoj saradnji

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. septembar 2010.

Gradonačelnik Moskve Jurij Luškov i premijer Republike Srpske Milorad Dodik potpisali protokol o trgovinsko-ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji

Kako je istakao na sastanku prestonički gradonačelnik, istorija naših odnosa je odlična i srdačna. Imamo dugotrajne kontakte.

Protokol o saradnji podrazumeva saradnju strana i uzajamnu pomoć u razvijanju trgovinsko-ekonomske saradnje u oblasti inovacija, industrije i tehnologija, saobraćaja, trgovine, komunalne privrede, agroindustrijske proizvodnje, podrške malog i srednjeg biznisa i drugih oblasti.

Osim toga, strane su se dogovorile da sarađuju u obalsti hidroenergetike - u moskovskim preduzećima po narudžbini Republike Srpske proizvodiće se odgovarajuća oprema. Prestonički stručnjaci će projektovati i graditi hidrocentrale na teritoriji balkanske zemlje.

Takođe strane će pružiti pomoć zainteresovanim organizacijama u izgradnji međunarodnog aerodroma u gradu Trebinje. Moskva će možda učestvovati u razvoju sportsko-turističkog kompleksa Jahorina u Republici Srpskoj.

(Glas Rusije)