Хроника

Јуриј Лушков и Милорад Додик потписали протокол о трговинској и научно-техничкој сарадњи

Штампа
четвртак, 16. септембар 2010.

Градоначелник Москве Јуриј Лушков и премијер Републике Српске Милорад Додик потписали протокол о трговинско-економској и научно-техничкој сарадњи

Како је истакао на састанку престонички градоначелник, историја наших односа је одлична и срдачна. Имамо дуготрајне контакте.

Протокол о сарадњи подразумева сарадњу страна и узајамну помоћ у развијању трговинско-економске сарадње у области иновација, индустрије и технологија, саобраћаја, трговине, комуналне привреде, агроиндустријске производње, подршке малог и средњег бизниса и других области.

Осим тога, стране су се договориле да сарађују у обалсти хидроенергетике - у московским предузећима по наруџбини Републике Српске производиће се одговарајућа опрема. Престонички стручњаци ће пројектовати и градити хидроцентрале на територији балканске земље.

Такође стране ће пружити помоћ заинтересованим организацијама у изградњи међународног аеродрома у граду Требиње. Москва ће можда учествовати у развоју спортско-туристичког комплекса Јахорина у Републици Српској.

(Глас Русије)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]