Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Slede novi uslovi Srbiji na putu ka EU
Hronika

Ivica Dačić: Slede novi uslovi Srbiji na putu ka EU

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 26. jun 2011.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija treba da nastavi put ka Evropskoj uniji, ali je izrazio bojazan da će, nakon hapšenja Ratka Mladića, međunarodna zajednica postaviti uslov da Beograd prizna nezavisnost Kosova.

"Srbija treba da nastavi put prema EU, svesna da će Haški tribunal polako biti zamenjen kao alibi za dosadašnje pritiske na Srbiju nekim drugim temama. Sledeća tema je, verovatno, Kosovo ili Republika Srpska ili pitanje nekih autonomija ili separatizama u okviru Srbije", rekao je Dačić u Kruševcu.

"Beograd mora da bude svestan te činjenice i pronađe način vođenja spoljne politike koji će omogućiti evropske integracije, ali i zaštitu nacionalnih interesa Srbije", izjavio je Dačić.

"Pitanje Kosova ne treba da rešavamo zbog EU, nego zbog nas, jer što više čekamo, drugi sve više grade državnost Kosova, i na međunarodnom i na unutrašnjem planu", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da vodi realnu politiku koja će biti u interesu naroda.

"Ako to pitanje brzo ne rešimo, nećemo imati šta više da rešavamo, zato što će međunarodna zajednica da kaže da je ta tema rešena", rekao je Dačić.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner