Хроника

Ивица Дачић: Следе нови услови Србији на путу ка ЕУ

Штампа
недеља, 26. јун 2011.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да Србија треба да настави пут ка Европској унији, али је изразио бојазан да ће, након хапшења Ратка Младића, међународна заједница поставити услов да Београд призна независност Косова.

"Србија треба да настави пут према ЕУ, свесна да ће Хашки трибунал полако бити замењен као алиби за досадашње притиске на Србију неким другим темама. Следећа тема је, вероватно, Косово или Република Српска или питање неких аутономија или сепаратизама у оквиру Србије", рекао је Дачић у Крушевцу.

"Београд мора да буде свестан те чињенице и пронађе начин вођења спољне политике који ће омогућити европске интеграције, али и заштиту националних интереса Србије", изјавио је Дачић.

"Питање Косова не треба да решавамо због ЕУ, него због нас, јер што више чекамо, други све више граде државност Косова, и на међународном и на унутрашњем плану", истакао је Дачић.

Према његовим речима, Србија мора да води реалну политику која ће бити у интересу народа.

"Ако то питање брзо не решимо, нећемо имати шта више да решавамо, зато што ће међународна заједница да каже да је та тема решена", рекао је Дачић.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]