петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини: Укинути санкције Русији до краја 2018.
Хроника

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини: Укинути санкције Русији до краја 2018.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 16. јул 2018.

 Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини рекао је у Москви да жели укидање санкција Русији до краја ове године.

Салвини, који је и потпредседник владе и лидер екстремно десничарске партије Лига, рекао је да жели да "на добар начин и бројкама" убеди своје европске партнере да окончају економске санкције уведене после припајања Крима Русији 2014. године.

Иако је одбио да потврди да ће уложити вето на продужење санкција, он је рекао да за постизање циљева "не искључује ниједну опцију".

"Италија је европска земља која највише трпи због санкција Русији", навео је Салвини, додавши да жели да се пронађу нове могућности за економску сарадњу малих и средњих предузећа из две земље.

Нови италијански премијер Ђузепе Конте је још у јуну рекао да се Италија залаже за "ревизију" економских санкција Русији.

Рим већ више месеци покушава да од ЕУ добије ако не потпуно укидање санкција онда бар њихово олакшавање.

"Потпуно је легитимно да Русија седи за столом са великима", рекао је Салвини на тему повратка Русије у Г7.

Лидер Лиге је посећивао Русију пре уласка у владу и изражавао симпатије према тој земљи и њеном председнику Владимиру Путину.

Салвини је у Москви у недељу гледао финале Светског првенства а данас се састао с представницима руског Савета за националну безбедност, и говорио о могућој сарадњи у "борби против исламског тероризма" и "илегалне имиграције", која је међу главним приоритетима нове италијанске владе.

(Бета-АФП)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер