Početna strana > Hronika > Iguman Sava Janjić: Oni koji misle da se pritiscima SPC može naterati da podrži gubitničku politiku podele Srbije i izdaju srpskog naroda na KiM se duboko varaju
Hronika

Iguman Sava Janjić: Oni koji misle da se pritiscima SPC može naterati da podrži gubitničku politiku podele Srbije i izdaju srpskog naroda na KiM se duboko varaju

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. septembar 2018.

 Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je stavove za koje kaže da proizilaze iz vekovne pastirske tradicije Srpske pravoslavne crkve.

On je dodao da je to učinio jer se “nastavlja na svim nivoima sa propagiranjem ideje podele Srbije i predavanja našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji na milost i nemilost onima koji nekažnjeno sprovode etničko čišćenje i diskriminaciju nad Srbima“.

"Oni koji misle da se pritiscima SPC može naterati da podrži gubitničku politiku podele Srbije i izdaju srpskog naroda na KiM ili barem privoleti na ćutanje duboko se varaju. Stav SPC je čvrsto utemeljen na stavu Sabora iz maja 2018. godine (u kome se Crkva oštro protivi i priznanju i podeli KiM). Pobornici ove politike poneće istorijski žig srama. Priznanje Kosova od strane Srbije koje sledi “razgraničenju” bilo bi direktno priznanje politici etničkog čišćenja, diskriminacije i nasilja koje vođe OVK nesmetano i pored međunarodnog prisustva sistematski sprovode nad preostalim srpskim narodom i njegovom Crkvom na KiM od 1999. godine“, naveo je Janjić.

(B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li podržavate formiranje „malog Šengena“ između Srbije, Makedonije i Albanije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner