Хроника

Игуман Сава Јањић: Они који мисле да се притисцима СПЦ може натерати да подржи губитничку политику поделе Србије и издају српског народа на КиМ се дубоко варају

Штампа
петак, 14. септембар 2018.

 Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић објавио је ставове за које каже да произилазе из вековне пастирске традиције Српске православне цркве.

Он је додао да је то учинио јер се “наставља на свим нивоима са пропагирањем идеје поделе Србије и предавања нашег народа и светиња на Косову и Метохији на милост и немилост онима који некажњено спроводе етничко чишћење и дискриминацију над Србима“.

"Они који мисле да се притисцима СПЦ може натерати да подржи губитничку политику поделе Србије и издају српског народа на КиМ или барем приволети на ћутање дубоко се варају. Став СПЦ је чврсто утемељен на ставу Сабора из маја 2018. године (у коме се Црква оштро противи и признању и подели КиМ). Поборници ове политике понеће историјски жиг срама. Признање Косова од стране Србије које следи “разграничењу” било би директно признање политици етничког чишћења, дискриминације и насиља које вође ОВК несметано и поред међународног присуства систематски спроводе над преосталим српским народом и његовом Црквом на КиМ од 1999. године“, навео је Јањић.

(Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]