Početna strana > Hronika > Hrvatski ministar turizma: Slučaj napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu ne znači da turisti iz Srbije treba da se plaše za svoju bezbednost
Hronika

Hrvatski ministar turizma: Slučaj napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu ne znači da turisti iz Srbije treba da se plaše za svoju bezbednost

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

 Hrvatski ministar turizma Gari Kapeli kaže da slučaj napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu ne znači da bi turisti iz Srbije trebalo da se plaše za svoju bezbednost.

"Prošle godine, u svim anketama, bezbednost je bila, ako ne prva, onda među prve dve stvari koje su anketirani turisti rekli zbog čega dolaze u Hrvatsku. Osim svega onoga što priroda nudi u Hrvatskoj, kvalitetan smeštaj, bezbednost je bila jedna od najvećih značaja zašto dolaze u Hrvatsku", rekao je Kapeli za N1.

Vaterpolisti Crvene zvezde, uoči meča sa Mornarom, napadnuti su u centru Splita, a hrvatska policija privela je tri osobe koje se dovode u vezu s napadom.

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je jednomesečni pritvor dvojici 25-godišnjih napadača na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, dok je treći osumnjičeni za napad, 23-godišnjak, pušten da se brani sa slobode.

(N1)