Хроника

Хрватски министар туризма: Случај напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту не значи да туристи из Србије треба да се плаше за своју безбедност

Штампа
уторак, 12. фебруар 2019.

 Хрватски министар туризма Гари Капели каже да случај напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту не значи да би туристи из Србије требало да се плаше за своју безбедност.

"Прошле године, у свим анкетама, безбедност је била, ако не прва, онда међу прве две ствари које су анкетирани туристи рекли због чега долазе у Хрватску. Осим свега онога што природа нуди у Хрватској, квалитетан смештај, безбедност је била једна од највећих значаја зашто долазе у Хрватску", рекао је Капели за Н1.

Ватерполисти Црвене звезде, уочи меча са Морнаром, нападнути су у центру Сплита, а хрватска полиција привела је три особе које се доводе у везу с нападом.

Истражни судија Жупанијског суда у Сплиту одредио је једномесечни притвор двојици 25-годишњих нападача на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту, док је трећи осумњичени за напад, 23-годишњак, пуштен да се брани са слободе.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]