Početna strana > Hronika > Hašim Tači: EU predvidela 203 miliona evra pomoći Kosovu do 2013.
Hronika

Hašim Tači: EU predvidela 203 miliona evra pomoći Kosovu do 2013.

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 14. jul 2011.

Priština - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je Evropska unija predvidela od 203 miliona evra finansijske pomoći Kosovu za period do 2013. godine.

"Zahvaljujući dobroj vlasti, efikasnosti, vladavini prava i transparentnosti, mi smo kao Vlada, ali i druge institucije dobili dobru vest iz Brisela da je EU u okviru investicija u reforme na Zapadnom Balkanu za period 2011-2013. za Kosovo odvojila 203 miliona evra", rekao je Tači na konferenciji za novinare u Prištini.

Tači je rekao da odluka EU svedoči o snažnoj podršci Kosovu uprkos tome što je izmenjen sporazum Prištine sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Nakon nedavne odluke MMF da izmeni "stendbaj aranžman" sa Kosovom za ovu godinu zbog toga što kosovske vlasti nisu poštovale uslove sporazuma, nastala je zabrinutost da će međunarodni donatori uskratiti pomoć.

MMF je odustao od ovogodišnjeg aranžmana sa kosovskom vladom zbog povećavanja plata u javnom sektoru od 30 do 50 odsto.

U odluci o izmeni "stendbaj aranžmana", MMF je saopštio da ce nastaviti sa monitoringom finansijske discipline na Kosovu i da će u slučaju njenog poštovanja biti moguće zaključiti novi aranžman tek u drugoj polovini 2012. godine.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner