петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Хасан Рохани: Европски војници распоређени на Блиском Истоку могу бити у опасности након покретања механизма решавања спора предвиђеног нуклеарним споразумом из 2015.
Хроника

Хасан Рохани: Европски војници распоређени на Блиском Истоку могу бити у опасности након покретања механизма решавања спора предвиђеног нуклеарним споразумом из 2015.

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 15. јануар 2020.

 Ирански председник Хасан Рохани упозорио је да европски војници распоређени на Блиском Истоку "могу бити у опасности" након покретања механизма решавања спора предвиђеног нуклеарним споразумом из 2015. године.

Три европске земље које су потписале међународни споразум о нуклеарном програму Ирана - Француска, Велика Британија и Немачка, покренуле су механизам решевања спора предвиђен договором, како би приморале Техеран да се врати поштовању својих обавеза.

То је први пут да је Рохани претио Европи након ескалације тензија између Ирана и САД.

Први проблеми у вези са поштовањем споразума од стране Техерана настали су када су се САД под Трамповом администрацијом повукле из нуклеарног споразума у мају 2018. године и вратиле санкције Ирану.

(Бета-АП)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер