Početna strana > Hronika > Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao u Beograd, dočekan pogačom, solju i svečanom gardom
Hronika

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao u Beograd, dočekan pogačom, solju i svečanom gardom

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 19. novembar 2015.

 Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas popodne u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, a na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dočekao ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Stoltenberg je u Beograd sleteo sa brojnom delegacijom u 17.45 sati i dočekan je uz prisustvo Garde Vojske Srbije, dok su ga mladić i devojka iz KUD "Stanko Paunović" obučeni u srpsku narodnu nošnju počastili pogačom.

Delegaciju NATO prate jake mere policijskog obezbeđenja, počev od pripadnika Protivterorističke jedinice (PTJ), interventne, saobraćajne policije i kola Hitne pomoći.

Vučić će svečani doček Stoltenbergu priprediti sutra ispred Palate Srbija u Novom Beogradu oko 10 sati gde će imati sastanak, a potom i zajedničku konferenciju za novinare.

Prvi čovek Alijanse potom će se u 13 sati sastati sa šefom srpske dipomatije Ivicom Dačićem i ministrom odbrane Bratislavom Gašićem u Klubu poslanika u Tolstojevoj ulici, a potom će u 15 sati sa premijerom Vučićem održati predavanje „Bezbednost u savremenoj Evropi“ studentima Fakulteta političkih nauka.

Zvaničnu agendu posete činiće aktivnosti na implementaciji „Individualnog akcionog plana partnerstva između Srbije i NATO“ (IPAP), što je najviši stepen saradnje ukoliko država ne namerava da postane članica NATO. Stoltenberg je uoči posete poručio da “Srbija i Atlantski savez imaju zajednički interes da ojačaju saradnju”.

On je rekao da se "veoma raduje svojoj prvoj poseti Beogradu u svojstvu generalnog sekretara NATO" i da je Beograd grad njegovog detinjstva.

Ovo je prva poseta Srbiji još od 2007. godine kada je u Beogradu boravio prethodni sekretar Jap de Hop Shefer.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner