Početna strana > Hronika > Gej strejt alijansa: Pozivamo homoseksualce i transseksualce da ne glasaju za "homofobne" Dveri
Hronika

Gej strejt alijansa: Pozivamo homoseksualce i transseksualce da ne glasaju za "homofobne" Dveri

PDF Štampa El. pošta
subota, 30. april 2016.

Gej strejt alijansa (GSA) pozvala je birače da ne slušaju Bojana Pajtića i uskrate svoj glas koaliciji DSS-Dveri na ponovljenim parlamentarnim izborima.

Kako navode u GSA, oni su odlukom Bojana Pajtića da podrži DSS i Dveri "neprijatno iznenađeni".

- GSA naglašava da deo birača Demokratske stranke koji će izaći na gore pomenute ponovljene izbore sigurno čine i LGBT osobe i ovim putem ih poziva da ne slušaju Bojana Pajtića i da ne glasaju za pokret Dveri - navode u ovoj organizaciji.

Oni zameraju pokretu Dveri na, kako kažu "otvorenoj homofobiji".

-Naime, pokret Dveri je organizacija koja je sebe u poslednjih nekoliko godina izgradila upravo na otvorenoj homofobiji (o čemu je GSA godinama upozoravala i to iznosila u svojim izveštajima), a koje se nikada nije odrekla.

Pritom, GSA pod ovim ne misli samo na njihove dobro poznate negativne stavove prema LGBT populaciji već i na mehanizme koje su praktikovali kako bi na protivljenju osnovnim ljudskim pravima LGBT osoba, kao što je na primer sloboda okupljanja, jačali svoju organizaciju šireći svoju mrežu kroz akcije, peticije i sl. i da bi na kraju od nevladine organizacije prerasli u političku stranku - objašnjavaju u GSA.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner