Хроника

Геј стрејт алијанса: Позивамо хомосексуалце и транссексуалце да не гласају за "хомофобне" Двери

Штампа
субота, 30. април 2016.

Геј стрејт алијанса (ГСА) позвала је бираче да не слушају Бојана Пајтића и ускрате свој глас коалицији ДСС-Двери на поновљеним парламентарним изборима.

Како наводе у ГСА, они су одлуком Бојана Пајтића да подржи ДСС и Двери "непријатно изненађени".

- ГСА наглашава да део бирача Демократске странке који ће изаћи на горе поменуте поновљене изборе сигурно чине и ЛГБТ особе и овим путем их позива да не слушају Бојана Пајтића и да не гласају за покрет Двери - наводе у овој организацији.

Они замерају покрету Двери на, како кажу "отвореној хомофобији".

-Наиме, покрет Двери је организација која је себе у последњих неколико година изградила управо на отвореној хомофобији (о чему је ГСА годинама упозоравала и то износила у својим извештајима), а које се никада није одрекла.

Притом, ГСА под овим не мисли само на њихове добро познате негативне ставове према ЛГБТ популацији већ и на механизме које су практиковали како би на противљењу основним људским правима ЛГБТ особа, као што је на пример слобода окупљања, јачали своју организацију ширећи своју мрежу кроз акције, петиције и сл. и да би на крају од невладине организације прерасли у политичку странку - објашњавају у ГСА.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]