субота, 27. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > ЕУ инфо: Европска комесарка за равноправност Хелена Дали долази у Београд 16. и 17. септембра поводом Европрајда 2022.
Хроника

ЕУ инфо: Европска комесарка за равноправност Хелена Дали долази у Београд 16. и 17. септембра поводом Европрајда 2022.

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 15. септембар 2022.

Европска комесарка за равноправност Хелена Дали боравиће у Београду у петак и суботу, 16. и и 17. септембра, поводом Европрајда 2022, којим се обележава 30. годишњица Европрајда, а Београд је први град на Западном Балкану који је домаћин ове манифестације, саопштио је ЕУ инфо.

Комесарка Хелена Дали почиње посету састанком с потпредседницом Владе Зораном Михајловић, а потом ће одржати говор на Међународној конференцији о људским правима у Кући поноса у Београду (Дом омладине).

Поподне, комесарка се затим састаје с Повереницом за равноправност Бранкицом Јанковић како би представила главне циљеве предстојеће иницијативе ЕУ о обавезујућим стандардима за тела за заштиту равноправности и разговарала о напретку Србије у области равноправности.

Затим се сусреће са ЛГБТ организацијама са Западног Балкана како би се упознала с питањима на којима организације цивилног друштва тренутно раде и њиховим бригама. Увече, комесарка се састаје са групом посланика и парламентараца из држава чланица, а домаћин састанка је шеф Делегације ЕУ.

У суботу, 17. септембра, Повереница ће се састати с председницом Владе Аном Брнабић са фокусом на ЛГБТИQ+ равноправност и једнакост за све.

„На конференцији о људским правима Евроорајда поново ћу истакнути да су ЛГБТИQ права људска права, а сва људска права су ЛГБТИQ права. Једнакост и људска права су нераскидиви. Никаква традиција, култура или систем веровања се не смеју покушавати да то поткопају. Уместо тога, људска права морају да информишу наша друштва и да буду изазов дискриминацији. ЕУ ће наставити да унапређује своје глобално лидерство у заштити универзалности и недељивости људских права за све“, навела је Дали, преноси ЕУ инфо.

(Фонет)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер