Početna strana > Hronika > Edi Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija će ući u istoriju kao sramota 21. veka u istoriji pravde
Hronika

Edi Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija će ući u istoriju kao sramota 21. veka u istoriji pravde

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29. jun 2020.

 Premijer Albanije Edi Rama ocenio je da će optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija ući u istoriju kao "sramota 21. veka u istoriji pravde".

Rama je stigao u Prištinu, gde je počeo sastanak sa predsednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, a na Tviteru je napisao da je tamo da čuje i sazna više nakon "specijalnog udara groma koji će ući kao sramotna mrlja 21. veka u svetsku istoriju pravde, koja je praksu javne optužbe bez pravne optužnice poznavala samo u epohama ideoloških vladavina ili pre njih".

Premijer Albanije će u ponedeljak i utorak imati susrete sa liderima institucija i političkih stranaka Kosova.

Kako saznaje koha.net, Rama će se prvo sastati sa predsednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, da bi nastavio susretima sa liderima Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i DPK Kadrijem Veseljijem.

Predviđeni su susreti sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i predsednicom parlamenta Vjosom Osmani.

Sastanak Rame i Tačija, kako saznaje koha.net je zakazan za ponedeljak predveče, neposredno pre obraćanja Tačija građanima Kosova o optužnici Specijalnog tužioca u Hagu.

(Beta)