Хроника

Еди Рама: Оптужница против Тачија и Весељија ће ући у историју као срамота 21. века у историји правде

Штампа
понедељак, 29. јун 2020.

 Премијер Албаније Еди Рама оценио је да ће оптужница против председника Косова Хашима Тачија и председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија ући у историју као "срамота 21. века у историји правде".

Рама је стигао у Приштину, где је почео састанак са председником Социјалдемократске иницијативе Фатмиром Љимајем, а на Твитеру је написао да је тамо да чује и сазна више након "специјалног удара грома који ц́е уц́и као срамотна мрља 21. века у светску историју правде, која је праксу јавне оптужбе без правне оптужнице познавала само у епохама идеолошких владавина или пре њих".

Премијер Албаније ће у понедељак и уторак имати сусрете са лидерима институција и политичких странака Косова.

Како сазнаје коха.нет, Рама ће се прво састати са председником Социјалдемократске иницијативе Фатмиром Љимајем, да би наставио сусретима са лидерима Покрета Самоопредељење Аљбином Куртијем, Демократског савеза Косова Исом Мустафом и ДПК Кадријем Весељијем.

Предвиђени су сусрети са председником Косова Хашимом Тачијем, премијером Авдулахом Хотијем и председницом парламента Вјосом Османи.

Састанак Раме и Тачија, како сазнаје коха.нет је заказан за понедељак предвече, непосредно пре обраћања Тачија грађанима Косова о оптужници Специјалног тужиоца у Хагу.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]