субота, 27. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Душко Марковић: Црна Гора ће до краја године отворити преостала три од укупно 33 поглавља, те ће процес учлањења у ЕУ завршити до 2025.
Хроника

Душко Марковић: Црна Гора ће до краја године отворити преостала три од укупно 33 поглавља, те ће процес учлањења у ЕУ завршити до 2025.

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 18. април 2018.

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је вечерас да ће Црна Гора до краја године отворити и преостала три од укупно 33 преговарачка поглавља са ЕУ, те да ће процес учлањења у Унију завршити до 2025. године.

Отварајући у Тивту пословни форум "Европске интеграције западног Балкана, утицај на економију и развој бизниса", Марковић је рекао да Црна Гора остаје посвећена остваривању своје европске агенде.

- Уверен сам да ће Црна Гора за три до четири године завршити преговарачки процес, почети формализацију свог учлањења у ЕУ и тај процес завршити до 2025. године - рекао је вечерас Марковић.

Он је навео да европска политика проширења, није само политика која омогућава чланство у ЕУ, него доноси сигурност и стабилност, што је веома важно и за квалитетан пословни амбијент у региону, саопштено је из Службе Владе за односе са јавношћу.

Наводећи да је 2017. година за Црну Гору била веома успешна, Марковић је на форуму између осталог изнео податак да је у земљи остварен раст економије од 4,4 одсто, што је једна од највећих стопа раста у Европи.

Форум у Тивту окупио је истакнуте привреднике и представнике банкарског сектора из Црне Горе и региона, као и представнике јавног сектора и политике.

(Срна)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер