Početna strana > Hronika > Draža Petrović: Tviteroristkinja Vesna
Hronika

Draža Petrović: Tviteroristkinja Vesna

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. januar 2020.

 U Srbiji ne možeš ko čovek da najaviš ni sopstveno samoubistvo a da te ne optuže za planiranje atentata na predsednika Vučića.

- E, ako ovaj Vučić ostane na vlasti ima da se roknem bombom, keve mi! – napišete recimo na Fejsbuku, kad već posle 15 minuta eto ti ga pod oznakom “hitno” na svim televizijama i sajtovima saopštenje Milenka Jovanova, ovlašćenog državnog lokatora za atentate na Vučića, kako ekspertski tumači najavu vašeg ličnog samoubistva kao pokušaj ubistva predsednika.

U svakom antiatentatorskom saopštenju Jovanova uvek piše nešto otprilike ovako: “Nova najava atentata na predsednika Vučića po metodama koje koriste bombaši-samoubice sa Bliskog istoka, još jedan je dokaz da opozicija ne preza ni od čega. Đilasovi bombaši-samoubice neće uplašiti nas koji Srbiju vodimo u svetlu budućnost!”

DŽaba što objašnjavate kako vaša najava da ćete da se roknete bombom nema nikakve veze sa predsednikom, kada vam već sutra sledi saslušanje u odeljenju za Visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

- Da li ste mislili da se roknete bombom u blizini predsednika Vučića ili na bezbednoj udaljenosti od predsednika Vučića? – pitaće vas inspektor tog odeljenja.

- Mislio sam da se roknem bombom na bezbednoj udaljenosti od predsednika Vučića! – kazaćete u svoju odbranu.

- Dobro. Dajte nam dokaze da ste baš tako mislili? – insistiraće inspektor.

I šta vam drugo ostaje nego da opet napišete objavu na Fejsbuku sledeće sadržine: “E, ako ovaj Vučić ostane na vlasti ima da se roknem bombom, keve mi, na bezbednoj udaljenosti od predsednika Vučića!”

- To je već bolje! – javiće vam se onaj inspektor, srećan što je jednog bombaša-samoubicu izveo na pravi put.

Državu Srbiju, naime, uopšte ne zanima vaša namera da se popularno rečeno – roknete – bitno je samo da u tom trenutku ne ugrozite bezbednost najviših državnih organa, posebno najvišeg državnog organa koji je visok skoro dva metra.

Tako je i Vesna Pešić, sociološkinja, imala ideju da sama sebi prisloni cev na glavu, te je to razglasila urbi et orbi na Tviteru, ali se onda ispostavilo da je u pitanju čist tviterorizam, pa su se tim povodom saopštenjima oglasili svi živi - od Vesića, Vulina, Bakareca, preko odbora SNS za Južni Banat, do – nećete verovati - glavne urednice časopisa Bazar Suzane Perić, modne kretorke, koja je poznata po tome da je na konkursu sa sufinansiranje projekata u kulturi Grada Beograda dobila 400.000 dinara za projekat “Jubilej – 20 godina Suzane Perić”. Pare je, inače, dobila njena firma pod imenom “Suzana Perić d.o.o”.

- Gospođa Pešić mora biti procesuirana zbog svog postupka i svojih reči, jer ako ovo ostane nekažnjeno, sutra će neki ludak vođen mržnjom nauditi predsednikovoj porodici, njemu samom i bilo kom građaninu koji ne misli kao Pešićka, Boško i Đilas – napisala je u svom saopštenju urednica Bazara Suzana Perić, vlasnica preduzeća “Suzana Perić d.o.o.”, autorka projekta “Jubilej – 20 godina Suzane Perić”, koja ima bar 400.000 razloga da bude zabrinuta za predsednika Vučića, zato što će za koju godinu biti novi sufinansirajući jubilej – 25 godina rada Suzane Perić.

Tviteroristkinja Vesna Pešić, elem, kao i sve samoubice bila je u odeljenju za visokotehnološki kriminal da objasni kako je svojim samoubistvom želela da likvidira predsednika.

- Šta znači ovo: “Ako Brnabićka da ostavku da znate - sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... " - citirao je inspektor tviteroristički tvit tviteroristkinje Vesne Pešić.

Osećala se kao onaj Baksuzni samoubica iz stripa Alan Ford, koji godinama pokušava da se ubije ali mu nikako ne uspeva. I s vremena na vreme se pojavi u nekoj epizodi kako pada sa zgrade, ali ko za inat - ulicom baš prolazi kamion pun dušeka, na koji on padne. Drugi put skače u plitku reku, treći put se otkači luster na koji je vezao konopac.

- Ja sam promašeni slučaj, ne zaslužujem da živim, ne mogu čak ni da se ubijem! - uvek kaže Baksuzni samoubica posle još jednog neuspešnog pokušaja suicida.

Baksuzni samoubica u današnjoj Srbiji imao bi svakakko drugačije probleme od onog iz Alana Forda – kad god bi pokušao da se ubije, optužili bi ga da svojim samoubistvom hoće da likvidira predsednika.

- Ja sam promašeni slučaj, kad god hoću da se ubijem, proglase me za atentatora. Ja ne zaslužujem da živim! - rekao bi Baksuzni samoubica da kojim slučejem Alan Ford počne da se pravi prema događajima iz “zlatnog doba”.

I predsednik Vučić je očito promašeni slučaj jer su ga svi mnogobrojni atentatori u poslednjih osam godina veoma uspešno promašili.

Valjda zato što nisu ni bili atentatori. Ali ubedite vi u to Vulina, Jovanova, Vesića i – Suzanu Perić, urednicu Bazara, koji će, ako ona nastavi sa lociranjem atentatota na predsednika, morati da promeni ime u “Bizar”.

Što bi naš narod rekao: “Da se rokneš!”

(N1)