Хроника

Дража Петровић: Твитерористкиња Весна

Штампа
петак, 24. јануар 2020.

 У Србији не можеш ко човек да најавиш ни сопствено самоубиство а да те не оптуже за планирање атентата на председника Вучића.

- Е, ако овај Вучић остане на власти има да се рокнем бомбом, кеве ми! – напишете рецимо на Фејсбуку, кад већ после 15 минута ето ти га под ознаком “хитно” на свим телевизијама и сајтовима саопштење Миленка Јованова, овлашћеног државног локатора за атентате на Вучића, како експертски тумачи најаву вашег личног самоубиства као покушај убиства председника.

У сваком антиатентаторском саопштењу Јованова увек пише нешто отприлике овако: “Нова најава атентата на председника Вучића по методама које користе бомбаши-самоубице са Блиског истока, још један је доказ да опозиција не преза ни од чега. Ђиласови бомбаши-самоубице неће уплашити нас који Србију водимо у светлу будућност!”

Џаба што објашњавате како ваша најава да ћете да се рокнете бомбом нема никакве везе са председником, када вам већ сутра следи саслушање у одељењу за Високотехнолошки криминал МУП-а Србије.

- Да ли сте мислили да се рокнете бомбом у близини председника Вучића или на безбедној удаљености од председника Вучића? – питаће вас инспектор тог одељења.

- Мислио сам да се рокнем бомбом на безбедној удаљености од председника Вучића! – казаћете у своју одбрану.

- Добро. Дајте нам доказе да сте баш тако мислили? – инсистираће инспектор.

И шта вам друго остаје него да опет напишете објаву на Фејсбуку следеће садржине: “Е, ако овај Вучић остане на власти има да се рокнем бомбом, кеве ми, на безбедној удаљености од председника Вучића!”

- То је већ боље! – јавиће вам се онај инспектор, срећан што је једног бомбаша-самоубицу извео на прави пут.

Државу Србију, наиме, уопште не занима ваша намера да се популарно речено – рокнете – битно је само да у том тренутку не угрозите безбедност највиших државних органа, посебно највишег државног органа који је висок скоро два метра.

Тако је и Весна Пешић, социолошкиња, имала идеју да сама себи прислони цев на главу, те је то разгласила урби ет орби на Твитеру, али се онда испоставило да је у питању чист твитероризам, па су се тим поводом саопштењима огласили сви живи - од Весића, Вулина, Бакареца, преко одбора СНС за Јужни Банат, до – нећете веровати - главне уреднице часописа Базар Сузане Перић, модне креторке, која је позната по томе да је на конкурсу са суфинансирање пројеката у култури Града Београда добила 400.000 динара за пројекат “Јубилеј – 20 година Сузане Перић”. Паре је, иначе, добила њена фирма под именом “Сузана Перић д.о.о”.

- Госпођа Пешић мора бити процесуирана због свог поступка и својих речи, јер ако ово остане некажњено, сутра ће неки лудак вођен мржњом наудити председниковој породици, њему самом и било ком грађанину који не мисли као Пешићка, Бошко и Ђилас – написала је у свом саопштењу уредница Базара Сузана Перић, власница предузећа “Сузана Перић д.о.о.”, ауторка пројекта “Јубилеј – 20 година Сузане Перић”, која има бар 400.000 разлога да буде забринута за председника Вучића, зато што ће за коју годину бити нови суфинансирајући јубилеј – 25 година рада Сузане Перић.

Твитерористкиња Весна Пешић, елем, као и све самоубице била је у одељењу за високотехнолошки криминал да објасни како је својим самоубиством желела да ликвидира председника.

- Шта значи ово: “Ако Брнабићка да оставку да знате - спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу... " - цитирао је инспектор твитерористички твит твитерористкиње Весне Пешић.

Осећала се као онај Баксузни самоубица из стрипа Алан Форд, који годинама покушава да се убије али му никако не успева. И с времена на време се појави у некој епизоди како пада са зграде, али ко за инат - улицом баш пролази камион пун душека, на који он падне. Други пут скаче у плитку реку, трећи пут се откачи лустер на који је везао конопац.

- Ја сам промашени случај, не заслужујем да живим, не могу чак ни да се убијем! - увек каже Баксузни самоубица после још једног неуспешног покушаја суицида.

Баксузни самоубица у данашњој Србији имао би свакакко другачије проблеме од оног из Алана Форда – кад год би покушао да се убије, оптужили би га да својим самоубиством хоће да ликвидира председника.

- Ја сам промашени случај, кад год хоћу да се убијем, прогласе ме за атентатора. Ја не заслужујем да живим! - рекао би Баксузни самоубица да којим случејем Алан Форд почне да се прави према догађајима из “златног доба”.

И председник Вучић је очито промашени случај јер су га сви многобројни атентатори у последњих осам година веома успешно промашили.

Ваљда зато што нису ни били атентатори. Али убедите ви у то Вулина, Јованова, Весића и – Сузану Перић, уредницу Базара, који ће, ако она настави са лоцирањем атентатота на председника, морати да промени име у “Бизар”.

Што би наш народ рекао: “Да се рокнеш!”

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]