Početna strana > Hronika > Draža Petrović: Ne pamtim da je neki političar u svetu poput Vesića rekao da ima internu prepisku nekog medija - to je deo zastrašivanja normalnih
Hronika

Draža Petrović: Ne pamtim da je neki političar u svetu poput Vesića rekao da ima internu prepisku nekog medija - to je deo zastrašivanja normalnih

PDF Štampa El. pošta
utorak, 18. jun 2019.

 Glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović ocenio je u Novom danu da vlast medije "nikako ne ispušta iz svojih kandži".

 "Jasno je da i ovo malo medija koji su 'normalni', pokušavaju da izveštavaju na normalan način, su kost u grlu vlastima", kaže Petrović.

Odgovarajući na pitanje o izjavi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji je optužio N1 za neprofesionalizam i kao dokaz za takvu ocenu naveo interni mejl u koji je imao uvid, Petrović kaže da ne pamti da je neki političar u svetu ikada rekao da ima internu prepisku nekog medija.

"To je apsolutno šokantno. Ovo što je Vesić uradio, ne pamtim da je ikad neko na tako jasan način rekao da ima prepisku neke redakcije", ističe on.

Kad urednik kaže novinaru sugestiju šta da pita, to je za sve koji se bave medijima, navodi Petrović, normalna redakcijska komunikacija.

"Ili vi imate nekoga ko to šalje Vesiću ili on hakuje. On je višestruko talentovan, možda ima neka hakerska umeća. To je deo zastrašivanja normalnih medija. Vi ćete sada morati da se sastajete ispred zgrade, ispod drveta, da ne bi Vesić čuo šta planirate da ga pitate", kaže on.

Govoreći o Kosovu, Petrović je rekao da se o tome priča "kao o visoko političkom problemu, a zbog ljudi se to Kosovo dovodi u fokus".

"Nije tako lako pomiriti ta dva naroda posle svega što se izdešavalo. Očigledno da političke elite ni u Prištini ni i u Srbiji nemaju ideju kako to uraditi. Mi ne možemo da se pomirimo između sebe, ovo će ići daleko teže", kaže on.

Petrović smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmišlja kako da najbezbolnije "završi tu priču".

Komentarišući izjavu Vučića da šest meseci nije bilo mafijaškog ubistva u Srbiji, Petrović je rekao da se informacije o rešavanju slučajeva ubistava dobijaju od državnih funkcionera koje su "uglavnom konotirane tako da ovde, u novijoj istoriji, nikad bezbednije nije bilo" i da vlast drži sve pod kontrolom.

"Ali ne izgleda baš tako", ocenjuje Petrović.

Videti još: 

Goran Vesić: Imam uvid u interne mejlove N1 i vidi se da su neobjektivni

(N1)