Хроника

Дража Петровић: Не памтим да је неки политичар у свету попут Весића рекао да има интерну преписку неког медија - то је део застрашивања нормалних

Штампа
уторак, 18. јун 2019.

 Главни и одговорни уредник листа Данас Драгољуб Дража Петровић оценио је у Новом дану да власт медије "никако не испушта из својих канџи".

 "Јасно је да и ово мало медија који су 'нормални', покушавају да извештавају на нормалан начин, су кост у грлу властима", каже Петровић.

Одговарајући на питање о изјави заменика градоначелника Београда Горана Весића који је оптужио Н1 за непрофесионализам и као доказ за такву оцену навео интерни мејл у који је имао увид, Петровић каже да не памти да је неки политичар у свету икада рекао да има интерну преписку неког медија.

"То је апсолутно шокантно. Ово што је Весић урадио, не памтим да је икад неко на тако јасан начин рекао да има преписку неке редакције", истиче он.

Кад уредник каже новинару сугестију шта да пита, то је за све који се баве медијима, наводи Петровић, нормална редакцијска комуникација.

"Или ви имате некога ко то шаље Весићу или он хакује. Он је вишеструко талентован, можда има нека хакерска умећа. То је део застрашивања нормалних медија. Ви ћете сада морати да се састајете испред зграде, испод дрвета, да не би Весић чуо шта планирате да га питате", каже он.

Говорећи о Косову, Петровић је рекао да се о томе прича "као о високо политичком проблему, а због људи се то Косово доводи у фокус".

"Није тако лако помирити та два народа после свега што се издешавало. Очигледно да политичке елите ни у Приштини ни и у Србији немају идеју како то урадити. Ми не можемо да се помиримо између себе, ово ће ићи далеко теже", каже он.

Петровић сматра да председник Србије Александар Вучић размишља како да најбезболније "заврши ту причу".

Коментаришући изјаву Вучића да шест месеци није било мафијашког убиства у Србији, Петровић је рекао да се информације о решавању случајева убистава добијају од државних функционера које су "углавном конотиране тако да овде, у новијој историји, никад безбедније није било" и да власт држи све под контролом.

"Али не изгледа баш тако", оцењује Петровић.

Видети још: 

Горан Весић: Имам увид у интерне мејлове Н1 и види се да су необјективни

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]