Početna strana > Hronika > Draginja Vuksanović Stanković: „Da ima države svi sveštenici SPC bi bili pohapšeni, jer svi rade protiv Crne Gore. To je jedna paramilitarna organizacija - Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori!“. Vukadinović: Reagovati na ovaj govor mržnje
Hronika

Draginja Vuksanović Stanković: „Da ima države svi sveštenici SPC bi bili pohapšeni, jer svi rade protiv Crne Gore. To je jedna paramilitarna organizacija - Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori!“. Vukadinović: Reagovati na ovaj govor mržnje

PDF Štampa El. pošta
petak, 22. jul 2022.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković tokom polemike sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem rekla je da “ako Vlada potpiše Ugovor sa SPC to će značiti okupaciju Crne Gore”.

- Crnogorci to nećete dozvoliti. Vaše džamije su zaštićene, a verska prava Crnogorki i Crnogoraca su ugašena. Ja nemam pravo na slobodu veroispovesti, koja mi je Ustavom zagarantovana, a to govorim u ime svih Crnogorki i Crnogoraca - kazala je.

- Vi uvaženi gospodine Abazoviću niste u Srebrenici održali univerzalni govor, nego govor koji vam je napisao Aleksandar Vučić.

- Niko nije rekao da policija neće moći da uđe u verske zajednice i izvršava svoje zakonom predviđene obaveze, nego policija i tužilaštvo moraju prvo da obaveste arhijereja pre nego što uhapse popa.

- A mnogo ih je zrelo za hapšenje. Da ima države svi sveštenici SPC bi bili pohapšeni, jer svi rade protiv Crne Gore! To je jedna paramilitarna organizacija – Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori

- Nismo mi krivi što Srbija nema svoju istoriju pa krade našu, što su oni bili pod Turcima kada smo mi imali svoju državu - nastavila je:

- Crna Gora nikad nikome nije služila, nikad nije bila vazal… problem je što sad imamo sluge. Da li vam smetaju Crnogorci? Vi ne volite Crnogorce i Crnu Goru. Da volite ne biste potpisivali ovakav Temeljni ugovor… - zaključila je.

Podsetimo, Draginja Vuksanović Stanković, uhvaćena je u laži kada je tvrdila da joj u krštenom listu piše da je "pravoslavna Crnogorka".

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner