Хроника

Драгиња Вуксановић Станковић: „Да има државе сви свештеници СПЦ би били похапшени, јер сви раде против Црне Горе. То је једна парамилитарна организација - Српска православна црква у Црној Гори!“. Вукадиновић: Реаговати на овај говор мржње

Штампа
петак, 22. јул 2022.

Посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић током полемике са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем рекла је да “ако Влада потпише Уговор са СПЦ то ће значити окупацију Црне Горе”.

- Црногорци то нећете дозволити. Ваше џамије су заштићене, а верска права Црногорки и Црногораца су угашена. Ја немам право на слободу вероисповести, која ми је Уставом загарантована, а то говорим у име свих Црногорки и Црногораца - казала је.

- Ви уважени господине Абазовићу нисте у Сребреници одржали универзални говор, него говор који вам је написао Александар Вучић.

- Нико није рекао да полиција неће моћи да уђе у верске заједнице и извршава своје законом предвиђене обавезе, него полиција и тужилаштво морају прво да обавесте архијереја пре него што ухапсе попа.

- А много их је зрело за хапшење. Да има државе сви свештеници СПЦ би били похапшени, јер сви раде против Црне Горе! То је једна парамилитарна организација – Српска православна црква у Црној Гори

- Нисмо ми криви што Србија нема своју историју па краде нашу, што су они били под Турцима када смо ми имали своју државу - наставила је:

- Црна Гора никад никоме није служила, никад није била вазал… проблем је што сад имамо слуге. Да ли вам сметају Црногорци? Ви не волите Црногорце и Црну Гору. Да волите не бисте потписивали овакав Темељни уговор… - закључила је.

Подсетимо, Драгиња Вуксановић Станковић, ухваћена је у лажи када је тврдила да јој у крштеном листу пише да је "православна Црногорка".

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]