Početna strana > Hronika > Dragan Todorović: Odmah otkazati gostoprimstvo Euleksu i početi primenu Rezolucije 1244
Hronika

Dragan Todorović: Odmah otkazati gostoprimstvo Euleksu i početi primenu Rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
subota, 17. septembar 2011.

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je da su pripadnici Kfora delegaciju stranke, koja se uputila na sever Kosova, zaustavili stotinak metara ispred adminitrativnog prelaza Jarinje.

U saopštenju SRS se navodi da je delegacija predvođena stranačkim funkcionerima na čelu sa potpredsednikom Draganom Todorovićem, koja se zaputila na sever Kosova i Metohije da pruži podršku našem narodu u ovim teškim trenucima, zaustavljena bodljikavom žicom koju je razapeo Kfor stotinak metara ispred administrativnog prelaza Jarinje.

Kfor je, dodaje se u saopštenju, na tom mestu postavio i natpis: „ Stop ili ću pucati“, dok su u neposrednoj bilizini i oklopni transporteri i vojnici u punoj ratnoj opremi.

"Danas prisustvujemo najbrutalnijem banditizmu koji sprovode SAD i EU, pokušajem da nam uzmu Kosovo i Metohiju i uskraćivanjem osnovnih ljudskih prava slobode kretanja", izjavio je potpredsednik SRS Dragan Todorović i poručio da se misiji Euleks odmah mora uskratiti gostoprimstvo i početi sa primenom Rezolucije 1244.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić je naglasio da "delegacija SRS neće odustati od namere da se izbori za svoje pravo da bude sa svojim narodom na severu Kosova i Metohije" I predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) ušli su na Kosovo alternativnim putevima jer im to nije omogućeno na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova.

Oni su najavili da će ostati na Kosovu i podržati Srbe koji se protive dolasku kosovskih carinika i pograničnih policajaca na prelaze na severu Kosova.

Delegaciju DSS-a predvodio je potpredsednik Miloš Jovanović.

Iz Nove Srbije je saopšteno da predsedniku stranke Velimiru Iliću i još nekolicini poslanika nije uspelo da predju administrativni prelaz Jarinje.

U saopštenju, Nova Srbija poziva predsednika Borisa Tadića i Vladu Srbije da gradjanima na vanrednoj sednici Skupštine Srbije kažu istinu o dogovoru o carinskom pečatu i zašto sporazum nije verifikovan u parlamentu.

Dodaje se da je očigledno da vlada nema nikakav plan za rešenje situacije na severu Kosova i Metohije i da su "gradjani u stalnom strahu i prepušteni sami sebi".

(Fakti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner