среда, 24. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Драган Тодоровић: Одмах отказати гостопримство Еулексу и почети примену Резолуције 1244
Хроника

Драган Тодоровић: Одмах отказати гостопримство Еулексу и почети примену Резолуције 1244

PDF Штампа Ел. пошта
субота, 17. септембар 2011.

Српска радикална странка (СРС) саопштила је да су припадници Кфора делегацију странке, која се упутила на север Косова, зауставили стотинак метара испред админитративног прелаза Јариње.

У саопштењу СРС се наводи да је делегација предвођена страначким функционерима на челу са потпредседником Драганом Тодоровићем, која се запутила на север Косова и Метохије да пружи подршку нашем народу у овим тешким тренуцима, заустављена бодљикавом жицом коју је разапео Кфор стотинак метара испред административног прелаза Јариње.

Кфор је, додаје се у саопштењу, на том месту поставио и натпис: „ Стоп или ћу пуцати“, док су у непосредној билизини и оклопни транспортери и војници у пуној ратној опреми.

"Данас присуствујемо најбруталнијем бандитизму који спроводе САД и ЕУ, покушајем да нам узму Косово и Метохију и ускраћивањем основних људских права слободе кретања", изјавио је потпредседник СРС Драган Тодоровић и поручио да се мисији Еулекс одмах мора ускратити гостопримство и почети са применом Резолуције 1244.

Потпредседник СРС Милорад Мирчић је нагласио да "делегација СРС неће одустати од намере да се избори за своје право да буде са својим народом на северу Косова и Метохије" И представници Демократске странке Србије (ДСС) ушли су на Косово алтернативним путевима јер им то није омогућено на прелазима Јариње и Брњак на северу Косова.

Они су најавили да ће остати на Косову и подржати Србе који се противе доласку косовских цариника и пограничних полицајаца на прелазе на северу Косова.

Делегацију ДСС-а предводио је потпредседник Милош Јовановић.

Из Нове Србије је саопштено да председнику странке Велимиру Илићу и још неколицини посланика није успело да предју административни прелаз Јариње.

У саопштењу, Нова Србија позива председника Бориса Тадића и Владу Србије да градјанима на ванредној седници Скупштине Србије кажу истину о договору о царинском печату и зашто споразум није верификован у парламенту.

Додаје се да је очигледно да влада нема никакав план за решење ситуације на северу Косова и Метохије и да су "градјани у сталном страху и препуштени сами себи".

(Факти)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер