Početna strana > Hronika > Dragan Marković Palma: Parada srama treba da bude odložena do 2150.
Hronika

Dragan Marković Palma: Parada srama treba da bude odložena do 2150.

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 17. septembar 2009.

Predsednik Jedistvene Srbije (JS) Dragan Marković pozvao Vladu Srbije i organizatore da otkažu Paradu ponosa i na uzdržanost od nasilja, ako taj skup ipak bude održan u Beogradu.

Marković je na konferenciji za novinare pozvao učesnike te parade i njihove protivnike na nenasilno ponašanje, a Vladu Srbije da otkaže skup do daljnjeg.

"Sednica Vlade je danas i zamolio bih Vladu, pošto je taj skup procenjen kao veoma rizičan, da otkaže paradu srama do daljnjeg do 2150. godine", kazao je on.

Lider JS naveo je da je protiv održavanja Parade ponosa, jer se time urušavaju porodične i moralne vrednosti i ocenio da Srbiji trenutno nije potreban taj skup.

Prema njegovim rečima, građani Srbije ne ugrožavaju prava homoseksualaca, niti su toj populaciji ugrožena prava na posao, školovanje ili bezbednost.

"Homoseksualci svoju seksualnu orijentaciju treba da ispoljavaju tamo gde ih niko ne vidi", rekao je Marković i dodao da oni ne treba da podstiču druge na takvo ponašanje, za koje je ocenio da je bolesno.

(Mondo)