петак, 19. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Драган Марковић Палма: Парада срама треба да буде одложена до 2150.
Хроника

Драган Марковић Палма: Парада срама треба да буде одложена до 2150.

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 17. септембар 2009.

Председник Једиствене Србије (ЈС) Драган Марковић позвао Владу Србије и организаторе да откажу Параду поноса и на уздржаност од насиља, ако тај скуп ипак буде одржан у Београду.

Марковић је на конференцији за новинаре позвао учеснике те параде и њихове противнике на ненасилно понашање, а Владу Србије да откаже скуп до даљњег.

"Седница Владе је данас и замолио бих Владу, пошто је тај скуп процењен као веома ризичан, да откаже параду срама до даљњег до 2150. године", казао је он.

Лидер ЈС навео је да је против одржавања Параде поноса, јер се тиме урушавају породичне и моралне вредности и оценио да Србији тренутно није потребан тај скуп.

Према његовим речима, грађани Србије не угрожавају права хомосексуалаца, нити су тој популацији угрожена права на посао, школовање или безбедност.

"Хомосексуалци своју сексуалну оријентацију треба да испољавају тамо где их нико не види", рекао је Марковић и додао да они не треба да подстичу друге на такво понашање, за које је оценио да је болесно.

(Мондо)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер