Početna strana > Hronika > Dmitrij Rogozin: NATO da se ne uvlači u građanski rat u Libiji
Hronika

Dmitrij Rogozin: NATO da se ne uvlači u građanski rat u Libiji

PDF Štampa El. pošta
sreda, 06. jul 2011.

Moskva - Severnoatlantski savez (NATO) treba da zaustavi vojne aktivnosti u Libiji i da ne učestvuje u njima u korist jedne od strana, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin.

- Aktivnosti NATO odavno su prevazišle okvire onoga što je zamišljeno Rezolucijom 1.973 o Libiji. Sada zdrav razum nalaže da NATO zaustavi svoje aktivnosti i, tim pre, ne uvlači se u taj građanski rat u korist jedne od strana - rekao je Rogozin TV kanalu “Rusija-24”.

- Sada i u Tripoliju i u Bengaziju svi shvataju da je građanski rat otišao predaleko, da treba prekinuti. Njega je nemoguće prekinuti i početi politički proces pod bombama NATO-a - naveo je on.

Uloga Rusije (u libijskom procesu) sada može biti prilično velika, oceni je Rogozin, dodajući da “što više odmiče ratna operacija u Libiji, manje ostaje šansi za stvarno adekvatno političko rešavanje”, prenela je agencija RIA Novosti.

U međuvremenu, kako je izvestio Itar-Tass, Rusija je uputila Libiji humanitarnu pomoć od 36 tona.

Kako je ruskoj državnoj agenciji rekao predstavnik pres službe Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu, avion Iljušin-76 sleteo je u popodnevnim satima na aerodrome u Bengaziju.

Ruski MIP najavio je da će jedan aviona sa humanitarnom pomoći sutra biti upućen u Tripoli.

Ranije je saopšteno da je rusko rukovodstvo odlučilo da podjednako pruža pomoć stanovništvu Libije, nezavisno od toga u kom delu zemlje se nalazi.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner