Početna strana > Hronika > SAD: U pucnjavi tokom uličnih nemira u Kaliforniji poginuo policajac, ubijen mladić u Detroitu kada je iz jednog džipa otvorena vatra na demonstrante
Hronika

SAD: U pucnjavi tokom uličnih nemira u Kaliforniji poginuo policajac, ubijen mladić u Detroitu kada je iz jednog džipa otvorena vatra na demonstrante

PDF Štampa El. pošta
subota, 30. maj 2020.

U uličnim nemirima u Kaliforniji sinoć je u pucnjavi jedan policajac poginuo, a drugi je ranjen, izvestio je CNN. U nemirima je učestvovalo najmanje 7.500 demonstranata. Policija je saopštila da je istraga u toku. Federalne objekte u Ouklandu čuvaju pripadnici Federalne službe bezbednosti.

Nasilna smrt Afroamerikanca DŽordža Flojda prošlog ponedeljka tokom policijske intervencije u Mineapolisu "zapalila" je Ameriku.

U mnogim gradovima širom zemlje održani su protesti ogorčenih gradjana, a bilo je nasilja, žestokih sukoba sa policijom i hapšenja više desetina učesnika.

Policiji su stigle prijave o vandalizmu, kradjama, podmetanjima požara i napadima na pripadnike policije.

U Detroitu upucan mladić

Tokom protesta noćas u Detroitu, zbog smrti DŽordža Flojda u Mineapolisu, iz vatrenog oružja ubijen je jedan mladić, saopštila je policija tog američkog grada.

Predstavnica policije Ditroita Nikol Kirkvud navela je da je sinoć, pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu, iz jednog džipa otvorena vatra na ljude koji su u Detroitu protestvovali zbog nasilne smrti DŽordža Flojda u Mineapolisu.

Navodi da je u tom napadu ubijena jedna osoba, izvestio je AP.

Kirkvudova je navela da je žrtva 19-godišnji mladić, koji je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

Detroitska policija tvrdi da su ulične demonstracije poveli ljudi koji nisu građani Detroita.

(Tanjug, B92)