Хроника

САД: У пуцњави током уличних немира у Калифорнији погинуо полицајац, убијен младић у Детроиту када је из једног џипа отворена ватра на демонстранте

Штампа
субота, 30. мај 2020.

У уличним немирима у Калифорнији синоћ је у пуцњави један полицајац погинуо, а други је рањен, известио је ЦНН. У немирима је учествовало најмање 7.500 демонстраната. Полиција је саопштила да је истрага у току. Федералне објекте у Оукланду чувају припадници Федералне службе безбедности.

Насилна смрт Афроамериканца Џорџа Флојда прошлог понедељка током полицијске интервенције у Минеаполису "запалила" је Америку.

У многим градовима широм земље одржани су протести огорчених градјана, а било је насиља, жестоких сукоба са полицијом и хапшења више десетина учесника.

Полицији су стигле пријаве о вандализму, крадјама, подметањима пожара и нападима на припаднике полиције.

У Детроиту упуцан младић

Током протеста ноћас у Детроиту, због смрти Џорџа Флојда у Минеаполису, из ватреног оружја убијен је један младић, саопштила је полиција тог америчког града.

Представница полиције Дитроита Никол Кирквуд навела је да је синоћ, пола сата пре поноћи по локалном времену, из једног џипа отворена ватра на људе који су у Детроиту протествовали због насилне смрти Џорџа Флојда у Минеаполису.

Наводи да је у том нападу убијена једна особа, известио је АП.

Кирквудова је навела да је жртва 19-годишњи младић, који је преминуо у болници од последица рањавања ватреним оружјем.

Детроитска полиција тврди да су уличне демонстрације повели људи који нису грађани Детроита.

(Танјуг, Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]