Početna strana > Hronika > Danas: Tužilaštvo još nije započelo istragu o prisluškivanju Aleksandra Vučića
Hronika

Danas: Tužilaštvo još nije započelo istragu o prisluškivanju Aleksandra Vučića

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. januar 2021.

 Tužilaštvo još nije otpočelo istragu o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića iako je po zakonu jedino ono ovlašćeno da utvrdi da li je bilo nezakonitog prisluškivanja i ko je za to eventualno odgovoran, piše list Danas.

List navodi da nelegalno prisluškivanje, ukoliko ga je bilo, predstavlja krivično delo (neovlašćeno prisluškivanje i snimanje), a ne državni udar, kako su govorlli visoki državni zvaničnici.

Za istragu ovog krivičnog dela nadležna su osnovna tužilaštva, ali su iz dva od tri tužilaštva sa teritorije Beograda za Danas naveli da nikakve istrage ovim povodom nisu pokrenute.

Kako je listu rečeno u Drugom i Trećem osnovnom tužilaštvu, pregledom baze uvrđeno je da istrage ovog incidenta nisu pokrenute, niti su evidentirane krivične prijave koje bi se odnosile na prisluškivanje predsednika.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva nisu odgovorili ovom listu na to pitanje.

Član Državnog veća tužilaca i zamenik tužioca u Apelacinom tužilaštvu u Novom Sadu Radovan Lazović izjavio je da zakon obavezuje državni organ da obavesti tužilaštvo onog momenta kada sazna za postojanje krivičnog dela.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner