Хроника

Данас: Тужилаштво још није започело истрагу о прислушкивању Александра Вучића

Штампа
уторак, 12. јануар 2021.

 Тужилаштво још није отпочело истрагу о прислушкивању председника Србије Александра Вучића иако је по закону једино оно овлашћено да утврди да ли је било незаконитог прислушкивања и ко је за то евентуално одговоран, пише лист Данас.

Лист наводи да нелегално прислушкивање, уколико га је било, представља кривично дело (неовлашћено прислушкивање и снимање), а не државни удар, како су говорлли високи државни званичници.

За истрагу овог кривичног дела надлежна су основна тужилаштва, али су из два од три тужилаштва са територије Београда за Данас навели да никакве истраге овим поводом нису покренуте.

Како је листу речено у Другом и Трећем основном тужилаштву, прегледом базе уврђено је да истраге овог инцидента нису покренуте, нити су евидентиране кривичне пријаве које би се односиле на прислушкивање председника.

Из Првог основног тужилаштва нису одговорили овом листу на то питање.

Члан Државног већа тужилаца и заменик тужиоца у Апелацином тужилаштву у Новом Саду Радован Лазовић изјавио је да закон обавезује државни орган да обавести тужилаштво оног момента када сазна за постојање кривичног дела.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]