Početna strana > Hronika > Cenzolovka: Olivera Zekić i Miloš Gajović kandidati za članove Saveta REM
Hronika

Cenzolovka: Olivera Zekić i Miloš Gajović kandidati za članove Saveta REM

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 23. novembar 2020.

Poslanička grupa "Aleksandar Vučić – za našu decu" predložila je nadležnom skupštinskom odboru dva kandidata za člana Saveta REM – Oliveru Zekić i Miloša Gajovića, saznaje Cenzolovka.

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine u utorak će utvrditi listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj će, kako Cenzolovka saznaje, biti i Olivera Zekić i Miloš Gajović, koje je predložila poslanička grupa "Aleksandar Vučić – za našu decu". Osim toga, na sednici će se odlučivati i ko će biti kandidati za još jednog člana u Savetu REM, koji se bira na predlog crkvenih i verskih organizacija.

Dakle, pored bivše članice Saveta REM Olivere Zekić, na listi će biti i Miloš Gajović, sin Aleksandra Gajovića, dosadašnjeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu i informisanje (ministarka Maja Gojković još nije saopštila ime novog državnog sekretara).

Miloš Gajović ima 24 godine i u junu ove godine je završio Fakultet za kulturu i medije Megatrend

Kako se navodi u biografiji koju je priložio, Miloš Gajović ima 24 godine i u junu ove godine je završio Fakultet za kulturu i medije Megatrend. Nema radnog iskustva, ali je u prijavi za člana Saveta REM naveo da je "tokom studija aktivno učestvovao na više seminara i okruglih stolova vezanih za medije i upravljanje, kao i za analize rada pružalaca usluga putem elektronskih medija". Dodao je da je bio učesnik TV debate o televizijskim i radio programima, kao i da praktikuje "volonterski rad u više društvenih segmenata".

Oliveri Zekić bi, ako bude izabrana, ovo bio drugi mandat u Savetu REM. Prvi put je za članicu izabrana 24. jula 2015. godine, takođe na predlog nadležnog skupštinskog odbora. Mandat joj je istekao u julu ove godine, i od tada Savet Regulatora radi sa osam umesto sa devet članova. Tek u novembru, Odbor je otvorio proceduru za izbor novog člana i pored toga što je, prema zakonu, ona trebalo da bude sprovedena šest meseci pre isteka mandata Oliveri Zekić, odnosno najkasnije u januaru ove godine, navodi Cenzolovka.

Pravo na predlog za drugog kandidata za člana Saveta REM, na mesto Aleksandre Janković, kojoj se mandat okončava 3. marta 2021. godine, imaju crkvene i verske organizacije.

(Cenzolovka, N1)