Хроника

Цензоловка: Оливера Зекић и Милош Гајовић кандидати за чланове Савета РЕМ

Штампа
понедељак, 23. новембар 2020.

Посланичка група "Александар Вучић – за нашу децу" предложила је надлежном скупштинском одбору два кандидата за члана Савета РЕМ – Оливеру Зекић и Милоша Гајовића, сазнаје Цензоловка.

Одбор за културу и информисање Народне скупштине у уторак ће утврдити листу кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), на којој ће, како Цензоловка сазнаје, бити и Оливера Зекић и Милош Гајовић, које је предложила посланичка група "Александар Вучић – за нашу децу". Осим тога, на седници ће се одлучивати и ко ће бити кандидати за још једног члана у Савету РЕМ, који се бира на предлог црквених и верских организација.

Дакле, поред бивше чланице Савета РЕМ Оливере Зекић, на листи ће бити и Милош Гајовић, син Александра Гајовића, досадашњег државног секретара за информисање у Министарству за културу и информисање (министарка Маја Гојковић још није саопштила име новог државног секретара).

Милош Гајовић има 24 године и у јуну ове године је завршио Факултет за културу и медије Мегатренд

Како се наводи у биографији коју је приложио, Милош Гајовић има 24 године и у јуну ове године је завршио Факултет за културу и медије Мегатренд. Нема радног искуства, али је у пријави за члана Савета РЕМ навео да је "током студија активно учествовао на више семинара и округлих столова везаних за медије и управљање, као и за анализе рада пружалаца услуга путем електронских медија". Додао је да је био учесник ТВ дебате о телевизијским и радио програмима, као и да практикује "волонтерски рад у више друштвених сегмената".

Оливери Зекић би, ако буде изабрана, ово био други мандат у Савету РЕМ. Први пут је за чланицу изабрана 24. јула 2015. године, такође на предлог надлежног скупштинског одбора. Мандат јој је истекао у јулу ове године, и од тада Савет Регулатора ради са осам уместо са девет чланова. Тек у новембру, Одбор је отворио процедуру за избор новог члана и поред тога што је, према закону, она требало да буде спроведена шест месеци пре истека мандата Оливери Зекић, односно најкасније у јануару ове године, наводи Цензоловка.

Право на предлог за другог кандидата за члана Савета РЕМ, на место Александре Јанковић, којој се мандат окончава 3. марта 2021. године, имају црквене и верске организације.

(Цензоловка, Н1) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]